Restauracja - system nagłośnienia, system monitoringu, system telewizyjny

Prezentujemy kolejną odsłonę inwestycji w Sękowicach, poprzednia instalacja dotyczyła sali konferencyjno weselnej. Tym razem firma Hilow Solutions wykonała systemy teletechniczne dla restauracji "Bistro u Seby" w Sękowicach. W skład systemów wchodziły: system nagłośnienia wykonany w technice 100V, system monitoringu IP oraz system telewizyjny.

W systemie nagłośnienia jednostką centralną jest wzmacniacz pięciostrefowy do zastosowań w technice 100V, wzmacniacz ITC model TI-350S z regulacją głośności wszystkich stref. System wykorzystał wszystkie pięć stref: strefa barowa, sala nr 1, sala nr 2, sala nr 3, toalety oraz ogródek. W strefie barowej zastosowano głośniki sufitowe ITC model T-206P, są to głośniki do zastosowań w systemach nagłośnieniowych wykonanych w technice 100V. W sali nr 1,2,3 również zastosowano głośniki sufitowe ITC model T-206A, są to głośniki do zastosowań w nagłośnieniach wykonanych w technice 100V. W toaletach zastosowano 4 głośniki sufitowe ITC model T-206A, są to głośniki sufitowe do zastosowań w nagłośnieniach wykonanych w technice 100V. W ogródku zastosowano głośniki ścienne ITC model T-775H, są to głośniki ścienne zewnętrzne do zastosowań w nagłośnieniach wykonanych w technice 100V. Podział na strefy w systemie nagłośnienia pozwala na regulację poziomu dźwięku w każdej ze stref, jest to szczególnie istotne w strefie barowej, w której muzyka tła nie powinna zakłócać komunikacji klientów z obsługą. Do pomocy w tej komunikacji zastosowano mikrofon T-511G, wpięty w priorytetowe wejście wzmacniacza strefowego pozwala na swobodną komunikację obsługi z klientami. Zastosowano odtwarzacz muzyczny ITC T-6221 wyposażony w odtwarzacz CD, MP3, czytnik kart SD oraz port USB.

Zaprojektowany system nagłośnienia przez firmę Hilow Solutions dla restauracji „Bistro u Seby” jest idealnym rozwiązaniem dla tego typu obiektów. Zintegrowany z systemem telewizyjnym pozwala umilić czas klientom restauracji.

System telewizyjny to system czterech telewizorów wyświetlający ten sam obraz na każdym z nich. Zastosowano splitter HDMI firmy Digitus, dzięki czemu obraz jest bardzo dobrej jakości, a dźwięk puszczony przez system nagłośnienia zapewnia wszystkim klientom ten sam poziom głośności.

System monitoringu, to system monitoringu IP firmy BCS, w skład którego wchodzą 24 różne modele kamer IP, rejestrator trzydziestu dwóch kamer IP, switch PoE, monitor poglądowy, transkoder IP oraz monitor do transkodera. Kamery systemu dzielą się na wewnętrzne, kopułowe model BCS-DMIP1130A. Zewnętrzne tubowe, model BCS TIP3130AIR, oraz kamery kopułowe użyte w kuchni o odpowiednim stopniu szczelności równym IP66 model BCS-DMIP3130AIR-V. Transkoder IP umożliwia podgląd ośmiu wybranych kamer i wydzielenie ich w strefie barowej, tak by obsługa mogła mieć podgląd na obszar restauracji będący poza ich zasięgiem. System monitoringu obejmuje swoim zasięgiem wszystkie obszary będące ważne ze względu na tego typu obiekty. Od obszarów kuchennych, takich jak sama kuchni, poprzez zmywak, miejsce wydawania posiłków, a także ich przechowywania. Kamery IP w obszarze barowym obejmują swoim obiektywem obszar zarówno za barem jak i ten przed barem. Wizją chronione są także wszystkie wejścia, korytarze, a także toalety. Obszarem objętym monitoringiem jest również ogródek.

Podsumowując, system monitoringu składa się z 67 kamer IP rozmieszczonych w całym obiekcie i obejmujące wszystkie nefralgiczne punkty obiektu.

Zapraszamy do galerii.